Nosturitarvike
Perävaunut
Henkilönostimet
Nostimien lisävarusteet
Huoltoautokalusteet
Lumiaurat
NOSTURITARVIKE.FI
SOITA MEILLE! 040-9119855
Avoperävaunut
Umpiperävaunut
Huomioitavaa taustatietoa
Suositeltavat vetoautot
Påhängsvagnar O2
Huomioitavaa taustatietoa

Puoliperävaunut ja autot sovitetaan ja rekisteröidään aina kaikkien lakien ja säädösten mukaisesti. Voimme vakuuttaa että tunnemme säännöt ja toimittamamme yhdistelmät saadaan aina rekisteröityä Suomen lakien ja säädösten mukaisesti. Muistathan, että vaikka pakettiautoksi rekisteröiyssä vetoautossa ei tarvitse olla nopeudenrajoitinta, on maksimi matkanopeus kaikkien perävaunujen kanssa aina 80km/h tai tiekohtainen rajoitus.

Fifth Wheel Europe puoliperävaunut rakennetaan aina tarkkojen suunnitelmien ja 3D piirrosten perusteella. Rakenteet leikataan ja koneistetaan tarkoin sekä hitsataan huolellisesti tiukimpien laatuvaatimusten mukaisesti. Teräsrakenteet galvanisoidaan, jotta ne kestävät vuosien käyttöä ilman korroosiovaikutusta. Perävaunut varustetaan vakiona 12V sähköjärjestelmillä

Auton vetolaite asennetaan lavalle tai ohjaamoalusta malleissa apurunkoon vaakapalkkiin. Vetolaite voidaan peittää suojalevyllä, jolloin lava on hyödynnettävissä normaalisti mikäli perävaunua ei ole kytkettynä.

Variaatioita voidaan toteuttaa asiakkaan toiveiden mukaisesti laajasti, mm kaksoilattiat, sidontakiskot, rampit, kappaletavara ja takalaita nostimet, asunto-osat sisältäen keittiöt ja wc tilat suihkulla. Vain mielikuvitus ja budjetti rajana.

 

Puoliperävaunut ovat sovitettavissa yleisimpiin pick-up ja alustamalleihin, kannattaa kuitenkin huomioida automallin kantavuus, jotta saadaan hyödynnettyä perävaunun maksimikantavuus. Parhaimmilla combinaatioilla saavutetaan 4000kg hyötykuorma, silti vain 7000kg yhdistelmämassalla, joka on ajettavissa vielä BE ajokortilla. Avoperävaunujen korkeutta pystytään säätämään jonkin verran valmiina, mutta umpikoriset vaunut on aina sovitettu ostajan auton korkeuteen kiinteästi.

Vetolaitteet ovat CE hyväksytyt. Perävaunuissa on älykäs sähköjarrusysteemi, joka kontrolloi oikean jarruvoiman suhteessa autossa käytettävään hidastuvuus pyyntöön.

Kaksi Knott akselia kumpikin 1800kg yhdessä 3500kg varustettuna yhteentoimivilla jarruilla, jotka toimivat myös peruutettaessa. Jarruissa ovat kuormantuntevat ja lisäksi jarruttavat voimakkaammin tunnistaessaan alamäen. Kärryssä on automaattinen pysäköintijarru. ABS jarrut eivät ole pakolliset 3500kg perävaunuissa mutta ABS-järjestelmä on mahdollista integroida sähköjarruihin asiakkaan niin halutessa.

Jarrujärjestelmä kytketään autoon 13-napaisella pistokkeella.

Puoliperävaunut valmistaa hollantilainen Fifth Wheel Europe BV, jonka jälleenmyyjinä toimimme Suomessa.

Fifth Wheel Europe BV on perustettu 2008 ja se on kehittänyt amerikkalaista puoliperävaunukonseptia soveltuvaksi eurooppalaiselle BE ajokortti säädännölle. Niinpä tuotekehityksen ja tutkimuksen tuloksena voimme tarjota moderneja, monipuolisia ja kestäviä perävaunuja hyvillä kantavuuksilla ja ominaisuuksilla.


Esimerkiksi: Land Rover Defender ja Fifth Wheel Europe puoliperävaunu, tilat 5-hengelle ja hyötykuormaa 3910kg!

BE-kortti riittää ei ammattipätevyys vaatimusta, autossa ei rajoitinta, eikä ajopiirturia.
 
Usein kysyttyä: BE-ajokortti ja 5300kg perävaunun kokonaispaino tuntuvat olevan ristiriidassa?
Puoliperävaunuissa sovelletaan Euroopan Komission General Mobility and Transport yksikön kirjeitse 9.12.2011 antamaa lausuntoa, jonka mukaan puoliperävaunun (semi trailer) ja vetoauton (tractor) muodostamassa kokonaisuudessa perävaunun kuormaa voidaan hyväksyä vetoautolle, kunhan vetoauton 3500kg kokonaismassa ei ylity.
Tällöin muodostuu vetoauton 3500kg kokonaismassalla ja perävaunun 3500kg massalla yhteensä 7000kg yhdistelmämassa, johon riittää BE-luokan ajokortti. Lausunnossa mainitaan vielä että samaa tapaa sovelletaan myös C1E-ajokortin painojen laskemiseen puoliperävaunu yhdistelmissä. Tämä mahdollistaa esimerkiksi 8500kg kokonaismassaisen vetoauton Fifth Wheel Europen 5300kg puoliperävaunulle.
C1E yhdistelmässä maksimi kokonaismassa on 12.000kg.

HUOM. BE ajokortti tulee olla myönnetty ennen 19.1.2013, jolloin kuljettajan ajo-oikeudessa ei ole perävaunun kokonaismassan rajoitusta. 19.1.2013 jälkeen myönnetyissä BE ajokorteissa on 3500kg kokonaismassa raja perävaunulle.
Mikäli kuljettajan ajokortti on myönnetty 19.1.2013 jälkeen tarvitsee hän C1E luokan ajokortin O2 puoliperävaunun vetämiseen myös alle 7000kg yhdistelmällä.


Nämä O2 luokan perävaunut ovat uuden tyyppisiä BE ajokortilla vedettäviä perävaunuja, joihin saadaan oikean tyyppisellä vetoautolla huomattavasti parempi hyötykuorma kuin perinteisellä keskiakseliperävaunu ratkaisulla.

Puoliperävaunun ainutlaatuisen kytkentärakenteen ansiosta saadaan tasainen pohjarakenne säilymään myös vetoauton lavassa. Huomaa, että jokaisella ajoneuvomallilla on omat hyväksytyt maksimikantavuudet. Suosittelemme puoliperävaunuiksi automalleja, joiden kantavuus on yli 1000kg. Toimitamme kokonaiset yhdistelmät asiakkaalle ”avaimet käteen” periaatteella.

NosturitarvikePerävaunutHenkilönostimetNostimien lisävarusteetHuoltoautokalusteetLumiaurat
MA-PE: 9.00-18.00, LA: 9-15 myynti@nosturitarvike.fi