Nosturitarvike
Perävaunut
Henkilönostimet
Kappaletavaranostimet
Nostimien lisävarusteet
Vaihtolavalaitteet
Huoltoautokalusteet
Lumiaurat
MOVALUBE
Esittelykoneet ja Käytetyt laitteet
NOSTURITARVIKE.FI
SOITA MEILLE! 040-9119855
MOVALUBE

Joka kolmas takalaitanosturi särkyy voitelun puutteeseen kolmen ensimmäisen käyttövuoden aikana. Tästä aiheutuu tulojen menetystä ja turha 2000–3500 € korjauskustannus. Ongelmana on, että riittävän säännöllistä voitelua on ollut käytännössä mahdoton tehdä.
MOVALUBE on keskusvoitelujärjestelmä joka on tarkoitettu hydraulisten laitteiden voiteluun. Esimerkiksi Työkoneet, Kaivinkoneet, Pyöräkuormaajat, Päällirakenteet, Takalaitanostimet, Henkilönostimet, Kuormausnostimet, Teollisuusjärjestelmät.

MOVALUBE on suomalainen patentoitu tuote. Rasvarin käyttövoimana on hydrauliöljyn paine, jolloin rasvari toimii aina kun käytät laitettasi. MOVA RASVARI rasvauslaite pystyy kehittämään usean sadan baarin paineen. Tämä on merkittävä ominaisuus, kun otetaan huomioon rasvauslaitteen käyttöolosuhteiden asettamat vaatimukset, kuten kuumuus, arktiset olot, maantiesuola-vesi seokset, pikimassa, hiekka, tärinä. MOVALUBE selviää näistä kaikista tilanteista erinomaisen suorituskykynsä ansiosta.

MOVALUBE on kehitetty alunperin takalaitanostimia varten. Jatkuvassa jakeluajossa olevien takalaitanostimien kunnospito edellyttää viikoittaista huoltoa. Jakelukäytössä takalaitanosti voi mennä 50 krt/vuorokaudessa ylös ja alas. Viikoittainen huolto-ohjelma on käytännössä mahdoton toteuttaa ja lisäksi on suhteellisen kallista. Käytännössä takalaitanostimet jätetäänkin rasvaamatta, mikä aiheuttaa nostinten nopeaa kulumista ja mm. nivelakselien männänvarsien katkeamisten myötä vaaratilantei
ta. Laitteen säiliö riittää esimerkiksi takalaitanostimen keskimääräisessä käytössä noin puoli vuotta.

MOVALUBEn avulla koneiden ja laitteiden huoltovälit pitenevät ja laitteiden käyttöikä pitenee. MOVALUBE lisää huomattavasti käyttöturvallisuutta.


Yleensä hydraulisia laitteita rasvataan huoltomiehen tai rasvauslaitteen avulla. Teollisuuteen tarkoitetut laitteet ovat pääsääntöisesti sähkökäyttöisiä, aikaan perustuvia laitteita. Niiden käyttöikä on suhteellisen lyhyt verrattuna laitteeseen, johon ne on asennettu. Yleensä voiteluhuolto jätetään tekemättä siksi, että se on hankalaa ja aikaa vievää ja tulokset ovat yleensä nähtävissä pitkän ajan kuluessa. Jos rasvauksista huolehdittaisiin, niin laitteet toimisivat vuosikausia pidempään. Yleensä huoltamattomuuden vuoksi laitteen korjauskustannukset nousevat niin suuriksi, ettei korjaaminen ole enää taloudellisesti kannattavaa.
MOVALUBE Keskusvoitelujärjestelmä parantaa prosessien käytettävyyttä, koska täsmällinen voitelu vähentää virheellisestä voitelusta johtuvia laitevaurioita ja niistä aiheutuvia tuotantokatkoksia. Järjestelmä pidentää koneiden ja laitteiden käyttöikää sekä pienentää kyseisten laitteiden energian kulutusta. MOVALUBE keskusvoitelujärjestelmä huolehtii hydraulistenlaitteiden voitelusta käynnin aikana myös kohteissa, joissa jälkivoitelu työturvallisuussyistä vaatisi laitteen tai prosessin pysäyttämisen. Hyvin suunniteltu täysin hydraulinen järjestelmä vähentää voiteluaineiden kulutusta sekä ympäristön kuormitusta.

"Käyttämämme Movalube-rasvarit lisäävät takalaitanostintemme luotettavuutta ja käyttöikää entisestään." -Jari Silvola, Kuljetus Silvola&Co, Konepörssi 5/2014.

Voitelujärjestelmä
Keskusvoitelujärjestelmä
NosturitarvikePerävaunutHenkilönostimetKappaletavaranostimetNostimien lisävarusteetVaihtolavalaitteetHuoltoautokalusteetLumiauratMOVALUBEEsittelykoneet ja Käytetyt laitteet
MA-PE: 9.00-18.00, LA: 9-15 myynti@nosturitarvike.fi